Noe for enhver

Aktiviteter

Helt fra 1800-tallet har Røisheim vært en inngangsport til Jotunheimen – både toppturer og annen fjellsport. Fjellheimen venter rett utenfor døren til et vell av muligheter og opplevelser. Lom og området rundt har mange flotte kulturtilbud å by på, slik at man lett finner noe for alle i reisefølget.

Fjellet kaller

Turer og opplevelser

Jotunheimen og området rundt Røisheim er et mekka for den aktive og de som søker nye opplevelser. Enten man starter fra tunet på Røisheim, eller søker opp mot de høyeste toppene, vakreste breene eller dypeste grottene.  

Galdhøpiggen (2469)

Helårsaktivitet

Galdhøpiggen er Nord Europas høyeste fjell og lett tilgjengelig fra Røisheim. Velg mellom å gå den lengre og brattere turen fra Spiterstulen eller den lettere, men mer spennende turen i tau over breen fra Juvasshytta hvor det også ligger sommerskisenter.

Les mer og book guidet tur her

Les mer

brevandring

Sommeraktivitet

Brevandring er en naturopplevelse av de sjeldne og daglig arrangeres turer med erfarne førere over breene.
Gjennom tusenvis av år har isen formet dette imponerende landskapet.
Les mer og book guidet tur her

Les mer

Blåistur

Sommeraktivitet

På blåistur oppsøker man de vakre isformasjonene i den nedre delen av Bøverbreen der snøen smelter om sommeren og danner klar, blå is. Opplevelsen er som å tre inn i et blått postkort med dyktige guider og riktig utstyr.


Les mer

Sykkeltur i fjellet

Sommeraktivitet

Sykkelturer på Sognefjellet og i Bøverdalen. For spreke syklister er Sognefjellet et eldorado. Sognefjellsvegen begynner ved Røisheim ( 513 moh) og snor seg ganske slakt oppover og vestover i Bøverdalen.
Etter avkjøring til Leirdalen ( 730 moh) begynner stigningen for alvor opp til det høyeste punktet Fantesteinen (1434 moh). Turen gir et fantastisk skue og god trening innover med Jotunheimens høyeste topper både til høyre og venstre. Ønsker du en litt lettere tur, kan vi anbefale å ta av inn Leirdalen, til Leirvassbu ca 11 km fra Røisheim. Deretter ca 15 km på privat godt opparbeidet grusvei. Vi anbefaler en kopp kaffe og kanskje en liten fottur fra Leirvassbu. Et alternativ er en litt lettere sykkeltur fra Røisheim til Lom via Solsidevegen.Dersom du ikke har med sykkel kan det leies i Lom.

Les mer

Topptur på ski

Våraktivitet

Røisheims beliggenhet gir muligheter for toppturer helt frem til mai og juni. Både på randonné og fjellski - med varierende vanskelighetsgrad.

Vi arrangerer Randonné-dager med fjellturer og gourmetmiddag i mai. Det finnes flotte toppturmuligheter i nærheten – for eksempel Loftet, Store Smørstabbstind, Storebjørn, Breatind, Galdhøe, Bukkehøe og Fannaråken. Kontakt oss gjerne for mer informasjon og priser på guidede turer.

Les mer

MOTORSYKKELTUR

Vår- og sommeraktivitet

3-5 dagers motorsykkeltur med Røisheim som utgangspunkt

Vi har lagt opp en 3 dagers motorsykkel tur med Røisheim som utgangspunkt.På disse tre dagene får du med deg fjord og fjell, bratte daler og vidder, kulturhistorie og unik arkitektur. Vi anbefaler følgende turopplegg:

Dag 1 – ankomst Røisheim. Det tar omlag 5 timer med motorsykkel enten utgangspunktet er Trondheim, Bergen eller Oslo.
Dag 2 – over Sognefjellet ( ca 4 t ) til Solvorn og Sogndal. Anbefaler Walaker for lunsj. Sogndal – Loen ( ca 2 t ) mulig besøk Bremuseet og Loen skylift. Stryn – Lom ( ca 2 t )
Dag 3 – Lom – Otta og over Dovrefjell til Røros. Retur via Østerdalen
Dag 4 – Røisheim, Turtagrø, Tindevegen, Tyin, Beitostølen, Valdresflya og retur Røisheim.
Dag 5 – neste bestemmelsested eller hjem.

Les mer

tur fra Røisheim

Helårsaktivitet

Stien brukt  til førstebestigningen av Galdhøpiggen starter fra tunet på Røisheim og går via Raubergstulen og videre opp til topps.

Turen til Raubergstulen er vakker i seg selv og en lettere og kortere tur på 2 timer som passer fint på en avreisedag. Ta den lille avstikkeren til utsiktspunktet Knippen med flott utsikt mot Bøverdalen og Jotunheimen.

Kart over turen og andre korte turer i området finner du her

Les mer

jettegryter

Helårsaktivitet

Rett ved Røisheim, på gamle broen mot husmannsplassen, kan du ved riktig vannstand se flotte jettegryter som elven Bøvra har gravd ut.

Jettegryter oppstår ved at steiner blir liggende i forsenkninger i berget i elveløpet og med elvens kraft maler ut hull i fjellet. En flott opplevelse bare 100 meter fra tunet på Røisheim.
Spør i resepsjonen om veibeskrivelse.

Les mer

Turer fra lom

Helårsaktivitet

Fra Lom sentrum er det lagt til rette for flere varierte fotturer. Stiene er godt merket og kan by på alt fra bratte motbakker med flott utsikt, til kulturstier og spaserturer uten høy puls.

Best utsikt får du fra Lomseggen. Læshø har flott utsikt og kultursti med informasjonstavler på veien. Bergomsrunda er en rundtur som binder attraktsjonene i Lom sentrum sammen, hvor du får sett det som er verdt å se.

Les mer

Grottetur

Helårsaktivitet

Utforsk 10 000 år gamle kalksteinsgrotter i Dumdalen for unike bergformasjoner, frodig landskap, stillhet og elvebrus. Surt vann har over millioner av år formet disse grottene i Dumdalen, vest for Lom. Turen begynner med korte avstander, store rom og naturlig lys, men utvikler seg til en lengre, mørkere opplevelse med kun hodelykt som guide. Dumdalen er en idyllisk dal med historiske grotter fra siste istid for 10 000 år siden.

Les mer

Zip line

Sommeraktivitet

Prestfosstraversen zip line gir deg et luftig svev over fossen og elven Bøvra midt i Lom sentrum. Her suser du over en skummende elv i 200 meter. Et skikkelig adrenalin kick.  


Les mer

aktivitetspark

Helårsaktivitet

I gangavstand fra Lom sentrum finner du Lom aktivitetspark. Der kan du prøve alt fra klatretårn, klatrepark, minigolf, trampoliner, sandkasser og tråbilbane.


Les mer
Et besøk i Lom - en reise i kultur

kultur og severdigheter

Lom og omegn har mange spennende severdigheter å besøke og interessant kulturhistorie som bør oppleves.

Lom stavkirke

Helårsaktivitet

Er en av de største og vakreste stavkirkene i Norge. Kirken er i dag fremdeles Loms hovedkirke. Kirken har vært bygget om flere ganger men opprinnelsen skriver seg helt tilbake til 1158. I kirken kan du blant annet finne en stor samling malerier fra 1700 tallet.

Les mer

lom bygdemuseum

Helårsaktivitet

Ligger i Presthaug, i nydelig natur, rett ved Norsk Fjellmuseum. Museet er bygget opp slik en gård i Lom var for 150 år side. Museet består av 26 antikvariske bygninger fra ca. 1650-1940.

Les mer

norsk fjellsenter

Helårsaktivitet

Jotunheimen og Reinheimen nasjonalparksenter ligger midt i Lom sentrum, og er en viktig inngangsport til fjellet og nasjonalparken. Norsk Fjellmuseet åpnet i 1994 og er landets eneste museum der samspillet mellom mennesker og fjellet er hovedtema.

Les mer

Bakeriet i lom

Helårsaktivitet

Bakeriet i Lom ligger midt i Lom sentrum og er viden kjent for sitt luftige bakverk. Det er ofte lange køer utenfor. Hemmeligheten ligger i den den store vedfyrte bakerovnen og kortreist mel fra lokale bønder. Om sommeren serveres også pizza og lokal burger.

Les mer

Sagasøylen

Helårsaktivitet

Sagasøylen er et 34 meter høyt monument med skulpturer og utskjæringer. Motivene viser Norges historie fra vikingtiden og frem til Norge fikk sin egen grunnlov i 1814.

Monumentet ble designet av skulptøren Wilhelm Rasmussen i 1920 og var ment å stå på Eidsvoll. Det ble aldri fullført som følge av uenigheter i oppgjøret etter andre verdenskrig. I 1992 ble monumentet ferdigstilt og står nå ved Elveseter hotell langs Sognefjellsveien.

Les mer

Steinsenteret

Helårsaktivitet

Fossheim Steinsenter er et geologisk museum, smykkegalleri, butikk og verksted. Landets søtrste utvalg av mineraler og smykkesteiner finner du her og det er mye å se og kjøpe. Mineraler fra over 700 forekomster er utstilt, sammen med en meteoritt som er 4600 millioner år gammel.

Les mer

Galdhøpiggen 2469 privat guidet tur

Røisheim er, i samarbeid med Juvasshytta, stolte av å kunne tilby private guidede turer til Norges høyeste fjell Galdhøpiggen over breen fra Juvass. Gjør oppholdet på Røisheim komplett med et minne for livet i taulag over Styggebreen opp til Norges tak.

Kortferie med røisheim og walaker hotell

Både Røisheim og Walaker hotell har blitt kåret til to av Norges 14 beste hoteller av The Times. I samarbeid med De Historiske Hoteller og Walaker Hotell tilbyr vi en kortferie fra fjell til fjord der du besøker begge hotellene på samme tur. Turen på tre dager kan starte i Bergen eller Oslo og fortsette over Sognefjellet – Norges høyeste fjellovergang. Sognefjellsvegen er en av de eldste og flotteste av Norges Turistveger – med et panorama av Norges høyeste fjell –Smørstabbstindene, Fannaråken og Hurrungane for å nevne noen.